Boordschutter Charlie

Als kind luisterde Mick Manning al naar de verhalen van zijn vader, een boordschutter bij de RAF tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jaren later diepte Manning zijn vaders verhalen op om er een prentenboek van te maken.
En hij slaagde in zijn opzet om een duidelijk beeld te geven van hoe het leven er tijdens de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. Zonder ooit zijn speelse toon kwijt te raken, geeft Manning ook de minder aangename kanten van een leven in het leger weer. De mooie tekeningen brengen de ervaringen van boordschutter Charlie helemaal tot leven; de prenten in aquarel en krijt werden gecombineerd met authentiek uitziende documenten. De tekst lijkt getikt met een oude schrijfmachine op blaadjes uit een logboek van de vliegers.
Het boek is in zijn geheel een must-read voor alle lezertjes (en hun ouders) die geïnteresseerd zijn in de luchtmacht, in de oorlog, in het leven tijdens de jaren ’40. Het boek beoogt geen volledigheid, maar presenteert zijn informatie in zuinige brokjes die een goede aanzet vormen om over te stappen naar meer serieuze, inhoudelijke lectuur.