Boem

In 'Boem!' zien we hoe een geweldig kleurrijke kettingbotsing tot stand komt. Op elke dubbele pagina zien we twee knotsgekke auto’s vlak voor een botsing. Zo is er een wagen vol kippen, een krokodil in een auto met autobanden, … Timmers laat de lezer fantaseren over hoe de wagens eruit zullen zien als ze tegen elkaar terechtkomen en geeft daarna telkens het resultaat weer. Je hebt maar één voorbeeld nodig om door te hebben hoe het systeem in elkaar zit: een dubbele pagina met twee auto’s voor ze botsen, een dubbele pagina waar in het groot ‘Boem!’ op geschreven staat en vervolgens een linkerpagina met daarop het resultaat. Op de rechterpagina komt de volgende auto al aan...
Na één keer ga je dus al handenwringend verder bladeren en zit je op het puntje van je stoel om te zien wat de volgende botsing teweeg zal brengen. Wat ook leuk is, is dat je telkens ook een stukje van de vorige botsing nog meekrijgt. Op het einde krijg je de hele kettingbotsing nog eens te zien onder de vorm van één lange uitklappagina. Erg leuk.
Een kleurrijke kettingbotsing, want kleurrijk is Leo’s handelsmerk. Als geen ander weet hij hoe kleuren, soms op het randje van de overdrijving, met elkaar samenwerken tot een explosief geheel. Zijn prenten geven telkens veel enthousiasme en vreugde weer. Het thema van het boekje past ook uitstekend bij Leo Timmers’ stijl. Het gebrek aan tekst kan de pret niet bederven, de prenten spreken voor zich!
Een kleine bemerking: jammer van het formaat. Het boek is erg klein uitgegeven. De prenten zouden nog beter tot hun recht komen wanneer het boek op zijn minst een A4-formaat had. Ondanks zijn formaat is dit boek een geweldige aanvulling, zeker voor kinderen die houden van auto’s, dieren of … dieren in auto’s.