Bodyguard. Losgeld

Dit is het tweede deel uit de reeks Bodyguard. Connor, een veertienjarige kickbokser, krijgt al snel na zijn geslaagde eerste opdracht een volgende taak als bodyguard. Hij wordt ingeschakeld om de tweeling Emily en Chloe, dochters van de mediamagnaat Maddox Sterling, te beschermen. Ze gaan met een luxe motorjacht op vakantie naar de Seychellen. Connor krijgt hulp van Ling, een meisje uit z'n team. De tweeling wil genieten van hun vakantie: ze willen dansen, naar feestjes gaan, zonnebaden, shoppen ... Ze maken het Connor en Ling niet gemakkelijk. Connor en Ling zijn heel aandachtig en reageren snel op elke onverwachte gebeurtenis. Op de Indische Oceaan, ver van de bewoonde wereld, wordt hun schip echter gekaapt door Somalische piraten. Emily wordt gegijzeld en de kapers eisen losgeld. Ling wordt uitgeschakeld waardoor Connor er helemaal alleen voor staat. Gelukkig kan hij gebruikmaken van allerlei technologieën. Maar of dit volstaat om de gijzeling tot een goed einde te brengen, is zeer de vraag. De kapers deinzen niet terug en vermoorden iedereen die hen in de weg staat om het losgeld te bemachtigen.

Dit tweede deel uit de reeks Bodyguard kan perfect apart gelezen worden. De aanloop tot het verhaal is korter gehouden dan het eerste deel. Toch worden alle personages opnieuw kort voorgesteld en wordt teruggeblikt naar het eerste deel. Je komt iets meer te weten over de vrienden in het opleidingskamp. Charlie is verlamd en zit in een rolstoel. Charlie heeft deze verlamming blijkbaar opgelopen tijdens een missie. Connor beseft hoe gevaarlijk het allemaal is en denkt aan z'n mama en oma. Want als hij er niet meer is, worden ze ook niet meer financieel geholpen.

Het verhaal is heel vlot geschreven en blijft spannend tot het einde. Door allerlei supermoderne technieken weet Connor zich steeds te redden uit hachelijke situaties. De hoofdstukken zijn kort zodat je als lezer al snel aan een nieuw hoofdstuk wil beginnen. De avonturen zijn heel geloofwaardig. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van verschillende personages (de kapers, Connor). Hierdoor kom je als lezer heel veel te weten. Je weet welk gevaar Connor te wachten staat. Dit maakt het extra spannend. Toch zijn er soms onverwachte wendingen in het verhaal. Er wordt aandacht besteed aan de gevoelens van Connor. Ook de karakters van de tweeling worden uitvoerig beschreven. Het is niet enkel een opeenvolging van spannende situaties. Het verhaal is heel vlot geschreven. Dit boek leest, net zoals het eerste, als een trein.