Bobbi Bolhuis Redder in Nood

Bobbi Bolhuis is een varkentje en zij is dol op geroosterd brood met boter. Zij woont in het huis van meneer en mevrouw Bolhuis en zij beschouwen haar als hun kind, hun schattebout. Bobbi kruipt op een nacht in bed bij meneer en mevrouw Bolhuis, maar opeens zakken ze met hun bed door de vloer. Paniek alom! Hoe weten ze zich te redden uit deze benarde situatie en hoe loopt het verhaal af?
Er zit wel vaart in dit spannende en grappige verhaaltje voor beginnende lezertjes. De mooie kleurrijke tekeningetjes die tussen de tekst werden gevoegd maken het geheel extra attractief en stimuleren om verder te lezen.
Dit boekje behoort tot de serie van Tijgerlezen-boeken. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor eerste lezers, maar worden niet ingedeeld volgens technisch leesniveau (AVI). Dit initiatief van uitgeverij Querido en de bekende jeugdauteur Edward van de Vendel wil speciaal focussen op leesplezier, want kinderen leren het gelukkigst lezen als ze willen lezen. Alle Tijgerleesboekjes zijn erg geschikt om voor te lezen én zelf te lezen. Momenteel zijn er al zes boekjes uitgebracht in deze serie. Op de site www.tijgerlezen.nl zijn er van elk van deze boekjes filmpjes te zien en is er ook lesmateriaal beschikbaar om zo te downloaden. Kant en klaar kwalitatief materiaal om samen heel leuk mee aan de slag te gaan in het eerste en tweede leerjaar. Het boek is ook beschikbaar als e-book.