Bo is geen varken

Varkentje Bo wil graag iemand anders zijn. Eerst is hij een egel met een kartonnen doos op zijn rug met takjes als stekels, dan weer een olifant met een lange kous als slurf. Hij verft zich zelfs helemaal groen wanneer hij een kikker is. Want Bo is geen varken, hij is echt wel een ander dier! Maar telkens weer gebeurt er iets waardoor Bo toch ontmaskerd wordt. In het begin is het de wind die roet in het eten gooit, dan weer de regen of zelfs een koe die dorst heeft ...
Bo is een doorzetter, hij geeft niet op. Tot op de laatste pagina blijft hij volhouden: Bo is geen varken. Dat zie je toch? Aan zijn snuit. En vooral aan zijn staart ... Maar beginnen de kleuters nu toch niet wat te twijfelen?
Bo is een reeks prentenboeken over een klein, levenslustig varkentje. De vormgeving en illustraties door Tineke Van Hemeldonck zijn erg geslaagd. Het figuurtje van het varkentje is een lijntekening die bovenop de geschilderde decors (met hier en daar wat fijne details) wordt ‘geplakt’ en dat geeft een zeer speciaal resultaat. Het kleurgebruik van dit boek is zeer uitbundig, maar toch is het geen druk boek. Je kunt de kleuren van de seizoenen doorheen het boek ontdekken. Ook de schutbladen zijn vrolijk geïllustreerd.
En varkentje Bo is helemaal mee met de tijd. Bo heeft een eigen website (www.varkentjebo.com), een Facebookpagina en zelfs een app (4,49 euro voor IPad). Bij dit laatste boek van Bo is zelfs een musical gemaakt: voor en door je kleuters, met je eigen klas als podium en met als thema: voel je goed in je vel! Te boeken bij MUZIX.