Big gaat logeren

Joepie, Big mag gaan logeren bij schaap! Hij maakt zijn koffertje klaar: tandenborstel, pyjama, knuffel, … Wat jammer nou dat zijn bed er niet in past, denkt Big. Gelukkig kunnen de pantoffels nog mee. Onderweg naar Schaap vertelt Big trots aan Mol wat hij gaat doen: logeren bij Schaap. ”Logeren is leuk”, zegt Big. Schaap doet haar best om het Big zo gezellig mogelijk te maken. Ze zet thee, maar net iets andere thee dan thuis bij Big. Ze bakt taart, maar net iets andere taart dan thuis bij Big. Ze spelen samen een spel, maar een ander spel dan Big thuis heeft. Vindt Big logeren echt plezierig? Misschien mist hij zijn thuis te veel om logeren leuk te kunnen vinden. Gelukkig heeft Schaap een oplossing.
Een aangenaam prentenboek over twee vrienden die bij elkaar gaan logeren. Het thema 'heimwee' wordt in dit boek aangekaart.
De illustraties van Pauline Oud vind ik leuk omdat ze eerder collages maakt. Als Schaap bijvoorbeeld zit te breien, dan gebruikt ze een prent van een wollen sjaal en kleeft die erbij. Dat doet ze ook bij de lakens van het bed, de lampenkap, sommige kledij, de spelkaarten, enzovoort. Op die manier creëert ze een bijzondere dieptewerking.
Het thema 'heimwee' wordt hier op een herkenbare manier in beeld gebracht en met humor aangepakt. Tof boekje.