2+ | 2014
Gottmer
ISBN 978-90-257-5608-6
FICTIE , 8 p. , €7.95
gekartonneerd , kartonboekje
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Bezig Beertje op het kasteel

Benji Davies (auteur) Benji Davies (illustrator)

De boekjes van 'Bezig Beertje' kennen we ondertussen al. Ook aan dit verhaal is op zich niet veel bijzonders. Maar de beweegbare elementen in dit boek blijven scoren bij peuters. Al moeten peuters om de schuifjes te doen bewegen toch al een goed ontwikkelde fijne motoriek hebben.
Op de cover staat Bezig Beertje al klaar in zijn ridder-outfit voor de poort van het kasteel. Zelfs hier kan je al een luikje openschuiven. In de eerste scène zet hij zijn helm op en kan je daarnaast het vizier sluiten. Dan loopt hij door de gang met zijn zwaard in de aanslag, op weg naar een riddertornooi blijkbaar en tot slot is er een banket. 
De spaarzame tekst is op rijm en stelt niet veel voor. "Bezig Beertje, Bezig Beertje, door de gang. Bezig Beertje, Bezig Beertje is niet bang!" Zoals altijd richt dit boekje zich ook meer op het bekijken van de vrolijke kleurrijke prenten en de verrassing van de schuifjes dan op een verhaal. De alliteratie in de naam van Bezig Beertje blijft wel leuk klinken voor de allerkleinsten. De prenten zijn behoorlijk druk. Gerichte vragen zijn dus wel nodig om je peuter de details te laten opmerken.

Tinne Geuens
Ridders | Kastelen
uit de reeks: Bezig Beertje
origineel: Bizzy Bear Knights' Castle (Engels) - Bette Westera (vertaler)