Bedrog

Chloë kijkt uit naar haar nieuw avontuur, want ze kan binnenkort weg uit het saaie bekrompen stadje om aan de universiteit te gaan studeren. Haar leven wordt overhoop gegooid wanneer haar moeder, na de onverwachte scheiding van haar man, in een ernstige depressie zinkt. Chloë werkt hard om de eindjes aan elkaar te knopen, ze kan het met moeite beredderen. Het besef dat ze gedoemd is om te blijven, gekluisterd in een saai uitzichtloos leven, beklemt haar. Ze ontmoet Ethan en deze relatie doet haar goed, tot ze in de ban geraakt van zijn broer Oliver. Hij lijft haar psychologisch in. Door hem ontdekt ze een sterke kant in haar persoonlijkheid die haar kracht en zelfvertrouwen geeft, maar die tegelijk een duistere component heeft.
Ze wordt meegezogen in de vernietigende kracht van Olivers psychopathische persoonlijkheid. Ze ervaart dezelfde duistere kracht bij zichzelf en kiest ervoor. Oliver overtuigt haar om Ethan neer te steken, Chloë beseft dat zij slechts een pion is in het wrede spel van Oliver. Oliver wil zich ook van haar ontdoen en steekt de vakantiewoning in brand. Uit zelfverdediging doodt ze Oliver en ze sleept de ernstig gewonde Ethan uit de brandende woning. Ethan herstelt in het ziekenhuis en bij nader onderzoek blijkt dat Chloë hem heeft neergestoken. Ze chanteert de sheriff met een corruptieschandaal uit het verleden. Hij laat haar gaan. Ze wil haar leven verder alleen uitstippelen en besluit alles achter te laten.
Als lezer kruip je echt in de huid van het meisje, dat fel opbokst tegen alle tegenslagen. Het scenario bevat twee verhaallijnen: het heden en het verleden wisselen elkaar in hoofdstukken af. Dit maakt het erg spannend: je denkt de afloop te kennen, omdat hiermee het boek begint, maar dan komt er toch nog een onverwachte ontknoping.
Een topthriller is dit: erg goed geschreven, knap scenario met telkens nieuwe elementen die vaart brengen in het verhaal. De drie personages met elk een zo verschillende persoonlijkheid, komen goed tot hun recht. De karakters worden helder en boeiend neergezet. Het enige minpunt is de twijfelachtige ethiek waarvan Chloë blijk geeft. Het feit dat Chloë de duistere krachten in zichzelf accepteert. Niet alleen steekt ze Ethan met een mes neer maar ze ervaart hierbij een heroïsche kracht. Ze liegt en bedriegt, chanteert de sheriff om haar straf te ontlopen. Met een triomfantelijk gevoel verlaat ze het stadje en vanaf nu volgt ze alleen nog haar eigen regels. Dit laat je als lezer wel met een wrang gevoel achter.