Barones van Stippeltje

Barones van Stippeltje heeft een groot probleem: ze heeft niet genoeg op haar centen gelet en nu moet ze uit haar kasteeltje. Het zal verkocht worden aan meneer Hapsie. Hij is een akelige man die enkel uit is op 'meer'. Wat moet er nu met Barones van Stippeltje gebeuren? Gelukkig komt Harry langs. Hij helpt de barones om een oplossing te vinden. In ruil daarvoor leert de barones Harry lezen want geld heeft ze natuurlijk niet meer ...
Een mooi verhaal over ware vriendschap en over hoe geld niet gelukkig maakt. Het zet kinderen aan het denken over onze materialistisch ingestelde maatschappij.
Heel mooi en grappig zijn de liedjes op de cd. Je ziet zo een theatervoorstelling van de barones voor je. De illustraties vind ik mooi en kleurrijk. Ze zijn doorgaans groot en nemen meestal een volledige pagina in beslag. De onderverdelingen van het verhaal in hoofdstukken is handig aangepakt. De titel van elk hoofdstuk verklapt telkens iets over de inhoud ervan. Een symbooltje in de tekst op de plaatsen waar er een liedje bijhoort, was wel handig geweest. Een ontspannend voorleesverhaal voor kinderen vanaf vijf.