Bang voor de tandarts

Dit boek is er voor kinderen die bang zijn voor de tandarts en wat geruststelling kunnen gebruiken.
Knuffel Plezel de ezel heeft tandpijn en durft niet naar de tandarts, maar de flinke Hanne wil hem een hart onder de riem steken. Ze verkleedt zich als tandarts en legt Plezel uit dat er helemaal niets is om bang voor te zijn. Maar Plezel is niet helemaal rustig en schreeuwt de longen uit zijn pluchen lijf. Als de tandarts gekke bekken begint te trekken moet Plezel lachen en plots kan hij zijn mond niet meer dicht krijgen: de vingers van tandarts Hanne zitten in de weg!
Hun spel wordt onderbroken. Mama roept dat Hanne zich klaar moet maken: tijd om naar de tandarts te vertrekken! Dit keer is het Hanne die wegloopt en door Plezel gerustgesteld wordt.
Deze laatste onverwachte wending zal menig kleutertje doen giechelen, maar is al lang niet meer zo origineel. Neemt niet weg dat het boekje vlot geschreven is. De potloodlijntjes van de originele schetsen zijn nog zichtbaar en dit maakt de figuren beweeglijker. Het boek bevat ook een inkleurprent voor kleuters die zelf aan de slag willen. Wie weet gaan ze nu allemaal hun tandarts verrassen met een leuke tekening.