Azië

Alles wat je altijd al wilde weten

Deze reeks van Lonely Planet is echt gericht op jongeren. Zoals ook de overige boekjes in de reeks behandelt dit exemplaar een land of continent en hier gaat het om Azië. Hoewel Azië een waanzinnig groot werelddeel vormt, is dit boekje best overzichtelijk. Over elk land worden interessante weetjes verteld. De meeste zijn ongekend en wat je al wist, wordt met interessante informatie aangevuld. Zo krijg je zicht op het uitermate efficiënte systeem van de dabbawalla’s, de legendarische Indische lunches. Door een eenvoudig plannetje krijg je een levendig beeld van hoe de Vietcong een ondergrondse guerillaoorlog voerde tegen de Amerikanen tijdens de oorlog in Vietnam.
Een aardig boek om je reisgenoten te verrassen met boeiende weetjes of grappige anekdotes. Hoewel de lay-out op het eerste gezicht druk overkomt, met de vele aparte tekstjes, die wat rommelig tussen de foto’s staan, stoort die drukke opmaak niet eenmaal je in het boek bladert. Je geraakt geïntrigeerd door de soms bizarre feiten.
Je kan lukraak een passage lezen. De taal is sprankelend en er wordt boeiend en vooral beknopt verteld wat belangrijk om weten is. Over elk land lees je iets interessants. Wil je een onderwerp verder uitspitten dan heb je op elke bladzijde een verwijzing naar een site op het internet.
Dit informatief boekje mag er zijn: het oogt vrolijk en kleurrijk, het formaat ligt goed in de hand en de sprankelende humor met originele invalshoeken zal pubers wel aanspreken.