Astronautenschool

Stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen

Heb je zin om de ruimte te ontdekken? Geldt voor jou ‘The sky is the limit’? Dan is dit boek echt iets voor jou!
Systematisch word je voorbereid op je eerste ruimtemissie. Eerst kom je alles te weten over astronauten, dan verken je een raket om tenslotte ermee de ruimte in te gaan. Maar daar stopt het niet. Je leert ondertussen bij over onze maan, shuttles, een ruimtestation, wandelen in de ruimte, ons zonnestelsel, robotvoertuigen, een ruimtevliegtuig, de toekomst ... Op het einde wordt je kennis over de ruimte op de proef gesteld aan de hand van een quiz. Zeker doen! Handig zijn de ID-fiches achteraan in het boek. Ze geven je een duidelijk overzicht per categorie van verschillende ruimtetuigen.
Het boek is zo opgevat dat je bepaalde stukken ‘in de klas’ leert om ze nadien toe te kunnen passen ‘in de ruimte’. Dat wordt duidelijk gemaakt met een tekeningetje bij de titel. Leuk idee! Zo kan je als lezer je helemaal inleven in je rol als astronaut.
Toch enkele bedenkingen: sinds 2006 spreken we over acht planeten in ons zonnestelsel en één dwergplaneet en niet van negen planeten waarvan we er ééntje (Pluto) een dwergplaneet noemen. Een planeet en een dwergplaneet zijn namelijk niet hetzelfde. Bovendien heet de spaceshuttle Enterprise en niet Entreprise. Zijn dit foutjes gemaakt bij de vertaling of flagrante kemels? Verder vind ik het wel een buitenaards interessant boek!