Antboy. Maskers af!

Derde en laatste deel over het wel en wee van Pelle Noordmans alias Antboy. Zoals we weten werd Pelle ooit gebeten door een mier waardoor hij supersnel en erg dapper werd. Daardoor kon hij problemen aanpakken, zoals de criminaliteit in de stad. In dit deel gaat hij de strijd aan met een gekke professor met superkrachten, de Vlo, die beweert zijn schepper te zijn. De professor neemt wraak op de burgemeester die hem beveelt zijn huis af te breken om er parkeerplaatsen te voorzien. De dochter van de burgemeester wordt ontvoerd en daarvan is Antboy getuige. Hij gaat een ware strijd aan met de Vlo, met wie hij uiteindelijk bevriend raakt. Het is immers niet de professor die te vrezen is, maar wie dan wel? Zou het het Vliegend Hert kunnen zijn?
In dit laatste deel zal Antboy zijn superkrachten verliezen, maar hij is niet meer de gepeste sukkel van weleer. Hij is nu uitgegroeid tot een jongen die zichzelf respecteert en ook het respect van alle klasgenoten krijgt. En wat een bof: één klasgenote heeft meer dan gewone belangstelling voor hem gekregen. Eind goed al goed.
Het verhaal is mooi afgerond en de spanning houdt aan tot op het einde. Een goed geschreven deel van een vlot leesbare trilogie. Zeker ook geschikt voor moeilijkere lezers, want het verhaal is erg toegankelijk en de personages zijn sterk neergezet. Het verhaal verliest nergens zijn geloofwaardigheid.