16+ | 2013
Van Goor
ISBN 978-90-00-32107-0
FICTIE , 207 p. , €18.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Anne Amelia is er niet meer

Kat Rosenfield (auteur)

Becca en James zijn al geruime tijd samen. Ze beleven de tijd van hun leven. Ze wonen in een onooglijk stadje dat nogal bekrompen is en waar iedereen uit weg wil. James heeft pas zijn moeder verloren aan kanker en wil niet weg. Becca heeft haar diploma van het middelbaar behaald en wil vertrekken naar de universiteit. James maakt heel kort en emotieloos een einde aan hun relatie en verdwijnt uit haar leven. Becca beseft dat ze de rest van haar leven niet aan James wou blijven hangen, maar de avond dat ze opeens gedumpt werd, zindert toch na. Becca zal die avond nooit vergeten, want die nacht wordt het vermoorde lichaam gevonden van een mooi jong meisje, dat op een beestachtige manier vermoord is.
Anne Amelia is een goede studente, maar wil liever theaterschool gaan volgen. Haar vriend Luke is een ijverige student die zich focust op zijn toekomst. Eerst komen zijn belangen en hij hoopt dat Anne Amelia daar in volgt. Wanneer zij hem vertelt dat ze een theateropleiding wil volgen ontploft Luke. Hij had alles al uitgestippeld: boompje, huisje, kindje, succes op alle vlakken, een vrouw die van hem was. Anne Amelia wil het uitpraten met Luke. In de auto, weg van New York, schildert Luke schildert haar een rooskleurige toekomst, maar na een aantal uren rijden barst de bom. Anne Amelia pikt het niet dat haar droom niet in vervulling kan gaan. Ze bekoopt haar protest met haar leven. Op een verlaten veldweg tussen de maisvelden wordt ze omgebracht met de krik van de auto.
Twee verhalen die met mekaar verweven zijn. Verhalen waarin seks en emoties de hoofdrol spelen. Het uitzichtloze van de ene relatie contrasteert met het ogenschijnlijke succes van het andere stel. In het kleine stadje komen de twee verhalen samen. De dramatische gebeurtenis zet alles op zijn kop in de gemeenschap waar Becca woont. Niets blijft er onopgemerkt, elk klein detail wordt opgemerkt en uitgepluist. Stukje bij beetje kom je als lezer te weten wat er echt is gebeurd. Heel spannend beschreven allemaal, een puzzel om u tegen te zeggen.

Gert Broeckx
Thrillers
origineel: Amelia Anne is dead and gone (Engels) - Lidwien Biekmann (vertaler)