Anna en de zomer

In de boeken van Anna komen de seizoenen aan bod. Ditmaal is het zomer. Het zonnetje schijnt en Anna speelt in de tuin. Ze heeft sandaaltjes aan en wandelt door het gras, dat aan haar tenen kriebelt. Ze plukt heerlijke kersen, waarvan mama een taart bakt. Ze speelt met Lars, haar broertje, in de zandbak en in het zwembadje. Mama heeft ook nog een leuke verrassing: er staat een tentje in de tuin. Anna wil heel graag in de tent slapen, maar mama heeft een beter idee: ze houden een overheerlijke picknick met veel fruit. Anna vindt de zomer heerlijk!
Zoals altijd in de boekjes van Anna, vertoont ook dit verhaal dezelfde, eenvoudige structuur: telkens een tekstpagina en een illustratie. De illustraties zijn duidelijk, ingekleurd met felle basiskleuren en omlijnd met zwarte lijnen. Voor peuters is dit ideaal omwille van de grote herkenbaarheid.
Ook de tekst is eenvoudig en herkenbaar. In slechts een paar woorden en zinnen geeft Katleen Amant een goede, gezellige sfeer weer, die nauw aansluit bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Op zich biedt het verhaaltje geen spektakel, maar dat hoeft ook niet in dit soort boekjes. Het is gewoon leuk en gezellig om samen te lezen.