Anna dressed in blood

Wanneer de vader van Cas op een gruwelijke wijze wordt vermoord door een zombie, vindt Cas het zijn taak om het werk van zijn vader verder te zetten. Hij neemt zijn vaders dodelijke mes ter hand en gaat op jacht. Cas spoort de geesten op die op aarde zijn blijven ronddwalen en aan het moorden zijn geslagen, om hen dan te doden. Op een dag krijgt hij het verhaal te horen van een jonge vrouw 'Anna dressed in blood' die op jonge leeftijd zou zijn vermoord op weg naar een schoolfeest. Sindsdien zijn er in Thunder Bay al 27 tieners vermoord en er zijn nooit lichamen gevonden. Cas voelt meteen dat dit niet zomaar een zaak is en besluit erop af te gaan.
Sneller dan gedacht, ontmoet Cas Anna in haar Victoriaans huis. Voor zijn ogen ziet Cas nog dat Anna een vriend van hem in stukken scheurt. Haar kracht is enorm. Cas' gaven kunnen er niet tegenop. Maar Anna spaart hem. Geïntrigeerd door Anna, haar krachten en het feit dat zij hem niet gedood heeft, gaat Cas op zoek naar haar geheim. Wie heeft haar vermoord en waarom? Wat maakt haar zo sterk? Waarom is zij zich, in tegenstelling tot andere geesten, bewust van haar lot en wat ze anderen aandoet?
Tijdens het lezen van dit verhaal merkte ik dat ik voortdurend de link legde met de serie ‘Ghostwhisperers'. Ook daar moet het hoofdpersonage op zoek naar geesten die blijven ronddwalen op aarde omdat ze met een onafgewerkt verleden zitten. Erg origineel is het thema dus niet. Maar het verhaal leest wel vlot weg. Er zit genoeg spanning en mysterie in verweven. Het liefdesverhaal tussen de twee hoofdpersonages is voorspelbaar maar dat stoort zeker niet.
De omslag past in het geheel: mysterieus met een tikkeltje horror. Een fijn leesboek voor al wie van dit genre houdt. Maar verwacht geen originele wendingen!