Ik smelt ... het lekkerste boek over chocolade

Chocolade heeft een lange geschiedenis. Die begint bij de Azteken in Zuid-Amerika. De mensen waren er verzot op chocolade omdat ze dachten dat het speciale krachten gaf. Later in de zestiende eeuw kwam de cacaoboon in Europa terecht waar men er chocoladedrank van maakte. De drank was zo duur dat alleen de rijken het dronken en de dokters schreven het voor als medicijn. Cacaobonen waren zo duur dat ze zefs als geld gebruikt werden: één slaaf kostte 100 bonen. In de achttiende eeuw werd chocolade goedkoper en kwamen er chocoladefabrieken. De eerste was in Engeland en de andere landen volgden. Tot dan was chocolade een drankje, maar daarna werden er repen en andere producten van gemaakt. In dit naslagwerk over chocolade kom je alles te weten over het maken van de chocolade. Alle producten van chocolade passeren de revue en je komt te weten hoe men ertoe gekomen is om chocoladeletters, hagelslag of pralines te maken. Boeiend zijn de recepten en spelletjes met chocolade. Je kan ook alles gaan bekijken in de musea in verschillende landen. Een paar verhalen en gedichten over chocola maken het geheel af. Het boek is mooi van lay-out: glanzend papier met prachtige foto's en grappige illustraties. De overheersende kleur, van de tussenbladen en de foto's, is -hoe kan het anders- chocoladebruin. Een smaakvolle vormgeving van een boek om in te bijten!