Hotel Tussentijd

Op een onbekende bestemming ligt Hotel Tussentijd, het hotel bij uitstek voor mensen die overlopen van schaamte, die rood aanlopen en zich liever voor eeuwig willen verstoppen.
Bibi, Melvin, mevrouw Kokkeltoren en de minister van Financiën verstoppen zich op een dag van schaamte op het toilet en voor ze het weten, belanden ze op het toilet van Hotel Tussentijd. Ze hebben geen idee van wat er gebeurt en ontdekken elk op hun eigen manier de bedoelingen van het hotel. Wanneer ze Sari en Giovanni ontmoeten, zijn ze al wat gerustgesteld: ze mogen 24 uur lang in het hotel blijven om na te denken over wat ze gedaan hebben; ondertussen wordt de tijd stilgezet. In en om het hotel krijgen ze een aantal knotsgekke activiteiten voorgezet; zo gaan ze apenkooien en familieschommelen.
Hotel Tussentijd is leuk, zelfs de ietwat stijve mevrouw Kokkeltoren en de minister van Financiën komen helemaal los. Uiteindelijk kom je ook te weten waarom ze zich eigenlijk zo schaamden…
Dit boek is de tweede roman van Lisa Boersen. Na 'Jani Kekke en de blauwe dagdromer', dat ook al goed onthaald werd en het recente prentenboek 'Kwijt weg foetsie', schreef ze 'Hotel Tussentijd'. Ook dit is een schot in de roos. De personages worden op een grappige, maar erg volledige manier voorgesteld, elk met hun eigen kleurrijke karaktertrekken. Met veel zin voor humor wordt er omgegaan met een onderwerp van alle tijden: schaamte. Veel kinderen (en volwassenen) zullen zich herkennen in de verschillende typetjes. Het uitgangspunt doet erg denken aan Sartres bekende toneelstuk Met gesloten deuren.
Voor de illustraties ging Boersen een tweede samenwerking aan met Lars Deltrap. De prenten zou je een kruising tussen Quentin Blake en Harmen van Straaten kunnen noemen. Met zachte pastelkleuren (cover) en grijs ingekleurde pencontouren, schilderde Deltrap de gekke wereld van het hotel en zijn bewoners.
Lisa Boersen nam een zeer herkenbaar, maar toch origineel onderwerp en combineerde het met een aantal goed uitgewerkte personages. Lars Deltrap gaf aan deze personages de levendigheid die ook in de tekst aanwezig is. Heel warm aanbevolen!