Het Drakenmeisje. De tweeling van Kuma

Dit is het vierde verhaal uit de vijfdelige reeks ‘Het Drakenmeisje’. Nog twee vruchten van de Boom van de Wereld moeten Sofia en haar vrienden zien te vinden willen ze hem redden van de ondergang. De ondergang die het einde van de wereld van de Draconianen zou betekenen.
Een mysterieuze verdwijning in Edinburg trekt de aandacht. Deze verdwijning zou wel eens het werk van Nidhogger, hun vreselijke tegenstander, kunnen zijn. Ze reizen af naar Edingburgh en gaan er op zoek naar de moeder van het verdwenen meisje.  Het meisje blijkt een tweelingbroer te hebben. Ze komen tot de verrasende ontdekking dat de vrucht zich in beide lichamen bevindt. De Draconianen staan voor een zware opdracht: ze moeten de tweelingbroer beschermen tegen Nidhogger én ze moeten proberen het meisje weer veilig thuis te krijgen. Daarenboven moeten ze een manier vinden om de twee helften van de vrucht weer samen te smelten. Dit wordt een zware strijd voor Sofia en de andere Draconianen.
Ook al had ik de eerste drie delen van deze serie niet gelezen, toch werd ik van het eerste moment meegezogen in dit verhaal. In het begin waren er wel enkele onduidelijkheden, maar deze stoorden niet en werden na verloop van tijd wel uitgeklaard. Zo wist ik bijvoorbeeld helemaal niet wat een wyvern was. Maar met een beetje fantasie en de omschrijvingen uit het boek, lukte het wel om er zelf een invulling aan te geven.
In dit boek is het vooral Sofia die het zwaar te verduren krijgt. Ze ontdekt dat haar dromen een grote betekenis hebben voor de Draconianen. Ze torst een zware verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de wereld. De draak die in haar leeft, Thuban, is immers de broer van haar meest gevreesde vijand. Ze ontdekt het grote geheim dat deze draak met zich meedraagt. Daarnaast worstelt ze met haar liefde voor Fabio. Een onmogelijke liefde, of niet?
De auteur heeft een sterke plot neergezet. Je wordt meegezogen in de belevenissen van Sofia, haar denkwereld, gevoelens. Maar tevens ontdek je ook hoe de andere personages uit het boek het verhaal beleven. En dat maakt het boek ook juist zo spannend en plezierig om te lezen. Je moet, mag ook in de huid kruipen van de ‘slechteriken'. Daardoor sta je ook stil bij hun kant van het verhaal. Waarom zijn ze zo slecht, wat heeft hen zo gemaakt? En waar ligt de scheidingslijn tussen goed en kwaad?
Het boek is net een puzzel waarvan de puzzelstukjes mooi in elkaar passen en één mooi geheel vormen. Een aanrader!