Charisma

Aislyn is een intelligente meid, maar erg verlegen. Ze is nog maar vijftien jaar maar toch is ze enorm gebeten door genetica. Haar broertje lijdt aan mucoviscidose en ze hoopt dat er ooit een remedie tegen gevonden wordt. Aislyn kijkt heel hard op naar de arts die haar broertje mee opvolgt en vertrouwt deze blindelings.
Aislyn heeft een hekel aan haar overdreven verlegenheid en als Dr. Sternfield haar aanbiedt om een experimentele gentherapie uit te proberen kan ze niet weigeren. In het geheim wordt Aislyn ingespoten met Charisma en het duurt niet lang voor ze de effecten voelt. Het lijkt er op dat het tij volledig gekeerd is voor Aislyn: ze wordt vlot in de omgang en heel populair. Maar de euforie is van korte duur. Ze krijgt bijwerkingen en al snel blijkt dat ze niet de enige is die voor Charisma is gevallen. Dr. Sternfield heeft een heleboel jongeren verleid om haar proefkonijnen te zijn. En deze beginnen zeer zware gevolgen te voelen. Een aantal jongeren raakt in een coma en ook sterfgevallen blijven niet uit. Als dan ook nog eens blijkt dat er zelfs een vorm van besmetting kan bestaan, zijn de gevolgen niet te overzien. Zal Aislyn Charisma overleven?
Dit is een aangrijpend verhaal. Toch is het niet heel vlot leesbaar. De vertaling staat niet altijd op punt: de zinnen worden heel vaak letterlijk vanuit het Engels/Amerikaans vertaald. En wat is in hemelsnaam een 'tapiocabubbel'? Er worden gegooid met moeilijke woorden, maar anderzijds wordt de ziekte van Aislyns broer altijd taaislijmziekte genoemd, terwijl het moeilijkere, maar meer gekende woord mucoviscidose me meer gepast lijkt. Tussen de hoofdstukken door worden krantenartikels gebruikt om het verhaal realistisch te doen overkomen. De kaft nodigt zeker uit en het verhaal kan jongeren aanzetten om na te denken over gentherapie.